9 - 13 Şubat haftasında XBANK endeksi haftayı yüzde 7,66 yükselişle 20.299 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi içerisinde yer alan şirketlerin haftalık performansını değerlendirdiğimizde pozitif tarafta öne çıkanlar SKBNK (+20,99%), HALKB (+13,27%) ve VAKBN (+13,27%) olurken negatif tarafta öne çıkan şirket bulunmamaktadır.
Performanslardan haftalık hacim görünümüne geçtiğimizde XBANK endeksinde işlem hacmi 238,7 milyar TL olarak kaydedilmiştir. XBANK endeksinde işlem gören şirketlerin haftalık hacim performanslarını incelediğimizde ISCTR 70,6 milyar TL ile ilk sırada yer alırken onu 58,5 milyar TL ile AKBNK ve 40,4 milyar TL ile YKBNK takip etmiştir.
Son süreçte pozitif ivme yakalayan Bankacılık Endeksi, ulaştığı 20.663 direnci üzerinde tutunamayarak geri çekilme yaşadı. Baskının devam etmesi durumunda 20.000 seviyesi takip edilirken altına inilmesi halinde 19.250 seviyesi gündeme gelebilir. Olası yukarı yönlü toparlanmalarda 20.663 seviyesi üzerindeki kalıcılık izlenecek olup sağlanması halinde 21.216 direncine ivme görülebilir. Genel teknik görünüm itibarıyla, endeksin 144 ve 55 günlük ortalamaların (16.136– 17.736) üzerinde konumlanması, kısa vadede pozitif eğilimin korunduğuna ve endeksin pozitif bölgede seyrini sürdürdüğüne işaret etmektedir.