Gentaş Şirketler Grubu’nun kimya alanında faaliyet gösteren şirketi Gentaş Kimya’dır. Kurulduğu 2000 yılında formaldehit ve formaldehit reçineleri üzerine üretim yapan şirket ilerleyen yıllarda döküm sektöründe kullanılan reçineler ve katalizör paketlerinin geliştirilmesi faaliyetlerine ağırlık vermiştir. Gentaş Kimya, üretimini Kocaeli Dilovası’ndaki tesisinde gerçekleştirmektedir.
Şirketin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen bir Ar-Ge Merkezi bulunmaktadır. Akrilik yüzey kaplama malzemeleri ihracatı da gerçekleştiren şirket inşaat, mobilya, otomotiv ve deri işleme sanayilerine kimyasal ürün tedarikinde bulunmaktadır.
Şirketin yayınlanan izahnamesine göre halka açıklık oranı %20,5 olarak belirlenmiştir. Bireysele eşit dağıtım olacak şekilde halka arz edilecektir.
Gentaş Kimya 11 Türk Lirası bedelle halka arz edilecek. Toplamda 124 milyon 845 bin adet lot dağıtımı gerçekleştirilecek.
Şirket Borsa İstanbul’da GENKM kodu ile listelenecek.
Şirketin halka arz büyüklüğü 1,3 milyar liradır.
Gentaş’ın sermayesinde %5 ve üzerinde payı bulunan 9 ortağı bulunmaktadır. Şirketin %34,5’i Macit Aydın’a, %14,5’i Gentaş Dekoratif’e, %7’si Seyit Mehmet Mutlu’ya, %6’sı Tahsin Kahraman’a, %5,5’i Orhan Kahraman’a ve %5’erlik payları Mehmet Ziya Kahraman’a, Abdurrahman Kahraman’a (Mustafaoğlu), Didem Aydın’a, Abdurrahman Kahraman’a (Tahsinoğlu) aittir.
Gentaş Kimya katılım endeksine uygundur.