FOREX PİYASASI
Petrol fiyatlarının yeni haftada yükseliş eğilimini öne çıkarması, haftanın devamında açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi fiyat gelişmelerine ilişkin endişeyi artırırken, bu durum tahvil getirilerini yukarı çekti. Asya endekslerinde Çin ve Hong Kong endeksleri negatif seyrederken, Japon Nikkei endeksi ise Güney Kore KOSPI endeksi bu koşullara rağmen pozitif ayrıştı.
Ons altın da petroldeki yükselişe karşın yükselişini devam ettirmeye hazırlanıyor. 4400 dolar üzerinde tutunan fiyata ek olarak, CME verileri Eylül ayında Fed’in 25 baz puan faiz artırma ihtimalini faizin değişmeme ihtimaliyle başa baş olarak gösteriyor.
İran’ın Hürmüz Boğazı konusunda tazminat talebine karşılık olarak, ABD Başkanı Trump’ın da kapsamlı talepler iletmesi Hürmüz Boğazı’nın açılacağına yönelik beklentileri zayıflattı. Trump bu kez saldırı yerine ekonomiye yönelik yaptırımların tercih edilebileceği sinyalini verdi.
Avustralya Merkez Bankası RBA, piyasa beklentisine paralel olarak politika faizini 4,35%’de sabit bıraktı.

| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 10:00 | TRY | Perakende Satış Hacmi(Aylık) | 2,40% | |
| 10:00 | TRY | Perakende Satış Hacmi(Yıllık) | 13,70% | |
| 23:30 | USD | Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları | 2,690M |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.