OZKGY: Şirket Yönetim Kurulumuz;
-Şirketimizin iş geliştirme hedefleri doğrultusunda; Yapılması planlanan turizm yatırımı projesinin büyüme ve portföy yönetimi etkinliğinin ve verimliliğinin arttırılması amacıyla, turizm sektöründe faaliyet göstermek üzere, %100 bağlı ortaklığımız sıfatıyla Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye ait 250.000,00 TL (İkiyüzellibin Türk Lirası) sermayeli yeni bir işletmeci anonim şirket kurulmasına,
-Şirket kuruluşuna ilişkin gerekli tüm başvuruların yapılmasına, yasal izinlerin alınmasına ve diğer tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Şirket yönetiminin yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
ARDYZ: Şirketimizin bağlı ortaklığı Signum Teknoloji Tanıtım ve Eğitim A.Ş. ile Kütahya Hastane İşletmeleri Yatırım A.Ş. arasında "Kütahya Sağlık Yerleşkesi Projesi Bilgisayar Destekli Tesis Yönetimi (BDTY) Hizmetlerinin Temin Edilmesi" işi kapsamında 89.199.648 TL (KDV dahil) bedel ile 44 aylık sözleşme 29.09.2024 tarihi itibariyle imzalanmıştır.
TEHOL: Sampo-Rosenlew Oy Paylarının Satın Alımına İlişkin Pay Alım Sözleşmesi İmzalanması
Tera Grup'un yenilikçi, profesyonel ve stratejik vizyonu doğrultusunda; büyüme hedeflerini desteklemek ve geleceğin stratejik sektörlerinde güçlü bir oyuncu konumuna ulaşmak amacıyla teknoloji, sanayi ve enerji gibi alanlarda genişleme hedefi daha önce kamuoyuna duyurulmuştur.
Bu hedefler doğrultusunda, Şirketimiz 29.09.2025 (bugün) tarihinde, Finlandiya merkezli tarım ve ormancılık makineleri üreticisi Sampo-Rosenlew Oy'un %100 hisselerinin devralınmasına yönelik olarak, dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Mahindra & Mahindra Limited ile hisse alım sözleşmesi imzalamıştır.
İşbu satın alma ile Tera Grubu teknoloji alanındaki vizyonunu, finans alanındaki tecrübesi ile birleştirerek tarım sektörüne de aktaracak, önümüzdeki dönemde, yeni nesil, robotik ve/veya yapay zekâ destekli teknolojik tarım üretimine geçilecektir.
1853 yılına kadar uzanan köklü geçmişi ile Sampo-Rosenlew Oy, dünya çapında en büyük tarım makinesi üreticilerinden biri olup, Sampo-Rosenlew Oy aynı zamanda ormancılık ve hasat makineleri, nakliye araçları ile de sektörde önemli bir konuma sahiptir.
Finlandiya'nın Pori kentinde yer alan mevcut tesisler, araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde merkezi bir rol üstlenecek ve tarım makineleri alanındaki yenilikçilik kültürünün sürekliliği sağlanacaktır.
Tera Grup, Sampo-Rosenlew'ün mühendislik mirasını korurken, aynı zamanda yeni büyüme fırsatlarını hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Güçlü finansal yapısından aldığı destekle, şirket Sampo'nun ürün portföyünü genişletmeyi ve yeni nesil, insansız, ileri teknolojiye dayalı, yapay zekâ destekli çözümler aracılığıyla küresel rekabet gücünü önemli ölçüde artırmayı, teknolojik tarım alanında dünya çapında en önemli oyunculardan biri olmayı planlamaktadır.
Avrupa'daki geleneksel varlığın yanı sıra Türkiye, komşu bölgeler, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Afrika'da da ciddi büyüme potansiyeli görülmekte; Cezayir'de başarıyla uygulanan iş modellerinin benzerlerinin bu pazarlara yaygınlaştırılması planlanmaktadır.
Bu satın alma, sanayi uzmanlığı ile finansal ve teknolojik kabiliyetlerin birleşimini temsil ederek, çalışanlara, müşterilere ve tüm paydaşlara uzun vadeli değer yaratmayı ve sürdürülebilir tarım ile ormancılık çözümlerinin geleceğini şekillendirmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda bu stratejik adım, TERA Grubu'nun uluslararası büyüme yolculuğunda kritik bir dönüm noktası olmanın yanı sıra Türkiye'yi küresel sanayi ekosisteminde yükselen bir güç haline getirme vizyonunun önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Tera Grubu olarak uluslararası düzeyde yapılan, tarım ve teknolojinin sinerjisini içeren bu seviyedeki ciddi yatırım ile ilgili özel durum açıklaması yapmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumuzu tüm paydaşlarımızla paylaşmak isteriz. Payların devir işlemlerinin kısa süre içerisinde tamamlanması öngörülmekte olup, sürece ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
GUBRF: Şirketimizin 25.11.2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul kararı ile Pay Geri Alım Programı (Program) kabul edilmiş ve geri alım işlemleri için Yönetim Kurulumuz yetkilendirilmişti. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği"nin (Tebliğ) 12.maddesi 4.fıkrası gereğince; Şirket Yönetim Kurulunun 31.12.2024 tarihli kararı ile pay geri alım dönemi 03.01.2025-25.11.2025 olarak belirlenmiştir. Hisse geri alım programı kapsamında, Şirketimiz tarafından 29.09.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 288,25 TL – 289,75 TL (ağırlıklı ortalama 288,42 TL) fiyat aralığından toplam 12.173 TL nominal değerli GUBRF payları geri alınmıştır. Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 1.946.559 TL'ye ulaşmış olup, Şirketimiz sermayesine oranı %0,5828 olmuştur.
MAVI: Şirketimiz tarafından, 10/06/2025 tarihli yönetim kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 29/09/2025 tarihinde; Borsa İstanbul'da pay başına 37,10 TL – 37,34 TL fiyat aralığından (ortalama 37,2240 TL) toplam 500.000 TL nominal değerli MAVI B Grubu pay senedi geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte, bugüne kadar geri alınan toplam B grubu pay sayısı 5.175.000 adet olup, bu payların sermayeye oranı yaklaşık %0,65'dir.
ENERY: Şirketimizin 29.08.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 29.09.2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 10,06 TL – 10,31 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 10,231 TL) toplam 1.850.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin 25.12.2023 ve 20.03.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile geri alınan paylarla birlikte sahip olduğu ENERY payları toplamı 262.867.335 adede ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %2,9207)
AKFIS: Yönetim Kurulumuzun 24.03.2025 tarihli kararı kapsamında 29.09.2025 tarihinde 85.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 4.275.413 adet payın sermayeye oranı %0,6716'dır.
AKFYE: Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 ve 28.08.2025 tarihli kararları kapsamında; 29.09.2025 tarihinde 230.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 12.117.249 adet payın sermayeye oranı %1,0123'tür.
AHGAZ: Şirketimizin 29.08.2025 tarihli pay geri alım programına ilişkin Yönetim Kurulu kararı kapsamında; 29.09.2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 30,16 TL – 31,04 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 30,547 TL) toplam 1.020.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin 27.12.2023, 14.02.2025 ve 20.03.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile geri alınan paylarla birlikte sahip olduğu AHGAZ payları toplamı 44.199.820 adede ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,70)
ESCAR: Şirket Yönetim Kurulu tarafından, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 379. maddesi, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 22. maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı "Geri Alınan Paylar Tebliği" ile bu tebliğin 5. Md 4. Bendi hükümlerine dayanılarak; Şirketimizin Borsa'da işlem görmekte olan paylarına ilişkin fiyat hareketlerinin şirketin finansal performansını doğru yansıtmaması nedeniyle oluşan fiyat tutarsızlıklarının giderilmesi, Şirketimiz paylarında sağlıklı fiyat oluşumuna uygun bir ortamın sağlanmasına katkıda bulunulması ve sonuç olarak başta küçük hissedarlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın menfaatlerinin korunması amacıyla,
a)Şirketimizin kendi paylarını borsadan geri alabilmesine,
b)Geri alımda kullanılacak fonun şirket öz kaynaklarından karşılanmasına,
c)Geri alıma konu edilecek azami pay sayısının 25.000.000 adet (çıkarılmış sermayemizin % 5'ne ) ve azami fon tutarının ise 500.000.000 TL olarak belirlenmesine,
d)Pay geri alım süresinin azami 1 yıl süreyle geçerli olacak şekilde belirlenmesine,
e)Geri alıma konu azami pay sayısına ya da azami fon tutarına ulaşılması veya fiyat tutarsızlıklarının ortadan kalktığına kanaat getirilmesi halinde 1 yıllık süreyi beklemeden geri alım programının sonlandırılabilmesine,
f)Geri alınan payların satışı ile ilgili esasların özel nitelikte belirlenmeyip ilgili tebliğ hükümlerine uyulmasına,
g)Bu kararımız kapsamında yürütülecek geri alım işlemlerinin sonuçlarının, yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına,
h)İş bu karar kapsamında, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına karar verilmiştir.
LKMNH: 29.09.2025 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 17,51 TL - 17,58 TL fiyat aralığından 19.459 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 29.09.2025 tarihi itibariyle %4,70'e ulaşmıştır.
PCILT: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 24.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 29.09.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına ortalama 32,8 TL fiyattan 10.000 lot PCILT payları geri alınmıştır.
ETILR: Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri 29/09/2025 tarihinde Şirket merkezinde toplanarak;
01.08.2025 tarih ve 2025/18 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile başlatılan nakit sermaye artırımı işlemlerinin tamamlandığı, Drt Yeminli Mali Müşavirlik Ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından hazırlanan 22.09.2025 tarihli ve YMM-35105948/645-168 sayılı Mali Müşavirlik Raporunun tetkikinden anlaşılmış olup, yapılan görüşmeler neticesinde;
ETYAT: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ETYAT.E payları 30/09/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
ALKIM – PCILT RUZYE: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ALKIM.E, PCILT.E ve RUZYE.E paylarında 30/09/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
ALKA: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ALKA.E paylarında 30/09/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 28/10/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.