TRALT: Yönetim Kurulumuz 28.01.2026 tarihli toplantısında, Şirketimizin enerji tüketiminin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması; çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği hedefleri doğrultusunda, öz tüketim amaçlı olarak; Toplam 47,02 MWp (DC güç) kurulu güce ve yıllık yaklaşık 94.000.000 kWh elektrik üretim kapasitesine sahip, Erciyes Anadolu Holding A.Ş. grubuna bağlı, HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. mülkiyetinde bulunan HES Başkale 1, HES Başkale 2 ve HES Başkale 3 Lisanssız Arazi Güneş Enerjisi Santrallerinin (AGES), toplam 48.853.780,00 USD (Kırk Sekiz Milyon Sekiz Yüz Elli Üç Bin Yedi Yüz Seksen Amerikan Doları) + KDV bedel ile devir ve satın alınmasına yönelik, Erciyes Anadolu Holding A.Ş. ile Devir ve Satış Vaadi Sözleşmesinin imzalanmasına, tesislerin en geç 31.12.2026 tarihine kadar tamamlanarak teslim edilmesine, ödemenin tesislerin devrinden itibaren 36 ay vadeli ve kalan anaparaya yıllık %1,5 faiz oranı uygulanarak, 3 ayda bir eşit ödemeli olarak yapılması hususlarında, Şirketimiz Genel Müdürü Sayın Abdurrahman Alp BEYAZ'a yetki verilmesine karar vermiştir. Tracking özellikli Santrallerin yıllık üretim miktarı; yaklaşık 94.000.000 kWh ve parasal değeri ise, 270.000.000.-TL. (6.250.000.-USD) olacak olup, 2025 yılı tüketimimiz olan 93.000.000 kWh'nın tamamını karşılar iken, 2026 yılı için planlanan 121.000.000 kWh yıllık tüketimimizin % 78'ini karşılaması beklenmektedir.
GUBRF: Yönetim Kurulu'nun 28.01.2026 tarihli toplantısında Şirketimizin Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası'ndaki (KİPLAS) üyeliğinden çekilmesine, gerekli başvuru ve bildirimlerin yapılmasına karar verilmiştir.
Fed beyanatı ardından Asya endeksleri karışık bir seyir izlerken, dolar endeksindeki baskı ve Trump’ın İran ile ilgili sözleri güvenli varlık arayışının sürmesinde etkili oldu. Bu da altın ve gümüşe yeni rekorlar getirdi. Bakır da benzer başlıklarla sert yükselerek yeni rekora imza attı. Arz endişeleri ile birlikte petrol de Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeleri test etti.
Fed beklentiği gibi para politikasında değişiklik yapmadı. Fed Başkanı Powell, ekonomide net bir iyileşme olduğunu, istihdam piyasasının istikrara kavuşacağı yönünde işaretler verdiğini belirtti. CME verilerine baktığımızda, Powell’ın başkanlık süresinin sonuna yaklaşılırken, bu başkan dönemine faiz değişikliği beklentisi bulunmadığı görülüyor.
Trump’ın İran’ı nükleer anlaşmayı yapmaması halinde Haziran ayındakinden çok daha güçlü bir şekilde saldırıya uğrayacakları şeklinde uyarması ardından güvenli varlık talebi arttı. Metaller ve petrol fiyatları açıklama ile birlikte yükseldi. Trump son dönemde Grönland ve İran meseleleri ile birlikte arz endişeleri oluşturarak güvenli varlık talebinin artmasında etkili oldu.
Zayıf dolar teması da devam ediyor. Hazine Bakanı Bessent’in Yen’e destek için müdahale olmadığı ve güçlü dolar politikasını desteklediğini belirtmesi ardından oluşan sınırlı toparlanma aşağı yönlü görünümü değiştirmedi.
ABD’de teknoloji sektörü bilançoları takip ediliyor. Meta Platforms, 4. çeyrekte piyasa beklentilerini aştı ve 2026’da yapay zeka yapılanmasına 135 milyar dolar harcama planını duyurdu. Hisse kapanış sonrası işlemlerde 7%’nin üzerinde kazanım sağladı.
Tesla da 4. çeyrek bilançosundaki karlılıkla birlikte kapanış sonrası işlemlerde yükseldi. CEO Musk’ın, yapay zeka şirketi xAI’a 2 milyar dolar yatırım planı açıklandı.
Microsoft’un harcamaları rekora ulaşıp bulut satışları baskılanınca hisse kapanış sonrası işlemlerde 5%’in üzerinde değer kaybetti.

Bilgilendirme: Yukarıda yer verdiğimiz tabloda finansal varlıklara yönelik yüzdesel değişimler yer almaktadır. Bir gün önceki kapanış fiyatları baz alınarak kaydettiğimiz bu tablo, yurtiçi piyasaların açılışı ile birlikte değişmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple de ilgili tablonun sizlere önemli varlıkların değişimlerini kolay bir şekilde bir arada görülmesi amacıyla hazırlandığı unutulmamalıdır.
| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 10:00 | TRY | İşsizlik Oranı | 8,60% | |
| 10:00 | TRY | Ekonomik Güven Endeksi | 99,50% | |
| 10:00 | TRY | Ekonomik Güven Endeksi(Aylık) | 0% | |
| 14:00 | TRY | Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti | ||
| 14:30 | TRY | Para ve Banka İstatistikleri | ||
| 14:30 | TRY | Menkul Kıymet İstatistikleri | ||
| 16:30 | USD | İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları | 206K | 200K |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.