FOREX PİYASASI
ABD ile İran arasındaki barış sürecini sekteye uğratan ve petrol fiyatlarının sınırlı şekilde yükselmesine neden olan karşılıklı saldırılar ardından iki ülkenin tekrar masaya oturma kararı alması, Asya endekslerinin haftaya karışık bir görünüm ile başlamasında etkili oldu. Geçtiğimiz hafta İran’ın Hürmüz Boğazı’nda bir kargo gemisine saldırması ardından ABD bazı İran hedeflerine yönelik saldırılar gerçekleştirmişti. İki taraf da birbirini geçici barış anlaşmasını ihlal etmekle suçlamıştı.
Petrol fiyatları bu sınırlı tedirginlik ile haftaya sığ bir yükselişle başladı. ABD endeks vadelileri gerilimin tırmanmaması ile yeni haftaya yükselişle başladı. Metallerde ise sınırlı baskı izlendi.
Bu hafta ABD’de istihdam, Euro Bölgesi ve Türkiye tarafında özellikle fiyat gelişmeleri açısından önemli veriler içeriyor. ABD’de Perşembe günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi özel sektör istihdamı, iş ilanları ve ISM İmalat PMI gibi verileri izliyor olacağız. Euro Bölgesi ve Türkiye tarafında ise Haziran ayına ilişkin enflasyon verileri takip ediliyor olacak. Ayrıca Portekiz’de gerçekleşecek Avrupa Merkez Bankası panelinde Fed Başkanı Kevin Warsh başta olmak üzere birçok para politikası yetkilisinin konuşması izlenecek.

| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 10:00 | TRY | Ekonomik Güven Endeksi | 97,2 | |
| 20:30 | EUR | Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın Konuşması |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.