FOREX PİYASASI
ABD’de bilançolarla birlikte hareketli bir süreç geçiren endeksler, ABD Başkanı Trump’ın Fed Başkanlığı için Kevin Warsh’ı aday göstermeye hazırlandığı haberleriyle birlikte geriledi. Warsh dün Beyaz Saray’ı ziyaret etti. Trump’ın önceki açıklamalarına dayalı olarak adayını bu akşam açıklayabileceği bekleniyor. Warsh’ın diğer adaylara göre daha şahin bir bakışa sahip olması risk iştahını baskılamış görünüyor.
Bu haber ile birlikte dolarda denge bulma çabası artarken, bu durum altında kar satışlarını tetikleyen faktörlerden biri oldu. Dün 5600 dolara yaklaşan ons altında 5100 dolara kadar gerilemesinin ardından denge bulmaya çalıştı. Şu sıralar ise 5200 doların hemen üzerinde hareket ediyor.
Jeopolitik risk primi yüksek seyretmeye devam ederken, petrol hafta içinde elde ettiği kazanımlar ardından dün ralliye ara verirken, Asya seansında da kar satışına maruz kaldı. Ancak ABD – İran gerilimi güncelliğini koruyor.
Dün Microsoft hisseleri 10% gerileyerek teknoloji hisselerindeki satışa liderlik etti. Şirketin yatırım harcamalarındaki artışa rağmen bulut satışlarının hayal kırıklığı oluşturması düşüşlerde etkili olmuştu.
Bugün ise ABD tarafında ÜFE verileri takip ediliyor olacak. Yıllık bazdaki oranlarda ılımlı değişimler beklense de, beklenen oranlar bile Fed’in hedefinin üzerindeki enflasyonu işaret ediyor.

| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 10:00 | TRY | Dış Ticaret Dengesi | -9,42 | |
| 16:00 | EUR | Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca) | 0,00% | 0,00% |
| 16:30 | CAD | Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Aylık) (Kas) | 0,10% | -0,30% |
| 16:30 | USD | Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara) | 0,20% | 0,20% |
| 16:30 | USD | Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Ara) | 2,70% | 3,00% |
| 16:30 | USD | Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ara) | 0,30% | 0,00% |
| 16:30 | USD | Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Ara) | 2,90% | 3,00% |
| 17:45 | USD | Chicago Satın Alma Yöneticileri Endeksi (Oca) | 53,5 | 43,5 |
| 21:00 | USD | Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı | 411 | |
| 21:30 | USD | St. Louis Fed Başkanı Musalem'in Konuşması |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.