FOREX PİYASASI
Asya endeksleri Salı günü genel olarak gerileme eğilimi gösterdi. Çin ve Hong Kong’da endeksler gerilerken, dün deprem yaşanan Japonya’da endeks pozitif ayrıştı. Ancak alımlar sınırlı kaldı.
Piyasalar yoğun merkez bankası takvimine bu sabah Avustralya ile başladı. Banka beklendiği gibi değişikliğe gitmeyerek politika faizini 3,6%’da tuttu. Haftanın devamında Kanada ve İsviçre’de de değişiklik yapılmaması bekleniyor.
Buna karşın Fed’in neredeyse kesin gözüyle bakılan 25 baz puanlık faiz indirimi senaryosu ardından vereceği ipuçları merakla bekleniyor. Şu ana kadar vadeli işlemler yeni yıla ilişkin oldukça temkinli bir seyir izliyor. Bazı kurumların enflasyon endişeleri ve büyümedeki dirençli görünüm nedeniyle gelecek yıl daha az faiz indirimi öngörmesi, hisse piyasalarında risk iştahını sınırlayan başlıklardan biri oldu.
ABD endeksleri bu gerekçenin de etkisiyle dünü sınırlı satışlarla kapadı. Asya seansında vadeli işlemler ise sınırlı yükselişi işaret ediyor. Dolar endeksi dünkü dengelenme çabası ardından sakin kaldı. ABD 10 yıllık tahvil faizi 4,17% bölgesinde seyrediyor.
Fed Başkanı Powell’ın Mayıs ayında görev süresi bitecekken, yerine geçebilecek isimler arasında öne çıkan Beyaz Saray ekonomi danışmanı Hassett, dün yaptığı açıklamada Fed’in indirimlere devam etmesi gerektiğini savundu.
Asya’da çip hisseleri Nvidia’nın en iyi yapay zeka çipi olan H200’ün Çin’e ihraç edilmesi için izin verileceği haberleri üzerine yükseldi. Habere göre ABD yönetimi bu satışlarda 25% ücret toplayacak.

| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 12:00 | JPY | Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda’nın Konuşması | ||
| 16:15 | USD | Haftalık ADP İstihdam Değişimi - Haftalık | -13,50K | |
| 18:00 | USD | İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) (Eyl) | 7,200M | 7,227M |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.