Lisanslı ve Geniş Yetkili Aracı Kurum - Lisans No: G-039 (398)

24 Ekim 2025 - Şirketlere Yönelik Gelişmeler

24 Ekim 2025

ŞİRKET HABERLERİ

ZOREN: 03.03.2022 ve 01.07.2022 tarihli özel durum açıklamalarımıza istinaden, Şirketimizin %100 dolaylı bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ'nin Denizli, Sarayköy ilçesinde işletmekte olduğu 15 MWm/ 15MWe kurulu güce sahip Kızıldere 1 Jeotermal Enerji Santrali'ne entegre olarak kurulan 0,9867 MWm güneş enerji santralinin 23.10.2025 tarihinde Bakanlık resmi kabulünün yapılmasının ardından, ticari elektrik satışına başlamıştır.

MIATK: Şirketimiz bağlı ortaklığı Tripy Mobility Teknoloji A.Ş. ile PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında 23.10.2025 tarihinde gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır. Bu çerçevede taraflar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak mali, teknik ve ticari alanlarda sinerji yaratmayı ve Türkiye'de akıllı şehir, dijital altyapı ile mobilite çözümlerinde öncü projelere imza atmayı hedeflemektedir.

BRYAT: Şirketimizin %30,53 ve Borusan Holding A.Ş.'nin %69,47 oranında pay sahibi olduğu iştirakimiz Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji Anonim Şirketi ("Borusan Tedarik") paylarının %100'ünün, bir  CMA CGM Grup iştiraki olan CEVA Corporate Services tarafından satın alınmasına yönelik işlem ("İşlem") için Şirketimiz, Borusan Holding A.Ş. ve CEVA Corporate Services arasında (birlikte "Taraflar") 25.04.2025 tarihinde bağlayıcı bir Hisse Devir Sözleşmesi ("Hisse Devir Sözleşmesi") imzalandığı; ve söz konusu Hisse Devir Sözleşmesi uyarınca, İşlem kapsamında pay devrinin yapılması rekabet otoritelerinin ve ayrıca diğer ilgili yasal merciilerin İşlem'e onay vermesi ve Taraflarca belirlenen diğer koşul ve şartların gerçekleşmesine bağlı olduğu 26.04.2025 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Hisse Devir Sözleşmesi düzenlemeleri kapsamında ve söz konusu düzenlemelere uygun olarak Borusan Tedarik paylarını satın alacak İşlem tarafı CEVA Grubu şirketinin, CEVA Lojistik Limited Şirketi olacağı Şirketimize bildirilmiştir. Ayrıca, sözü edilen İşlem'in tabi olduğu şartlar konusundaki gelişmelere ilişkin olarak Şirketimize yapılan 23 Ekim 2025 tarihli bildirim uyarınca ilgili rekabet otoriteleri tarafından İşlem'e izin verildiği öğrenilmiştir.   İşlem'in tamamlanması konusundaki gelişmeler kamuya açıklanmaya devam edilecektir.

HDFGS: Şirketimizin girişim yatırımı portföyünde bulunan Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş'ne  ait (B) Grubu 1.066.541 adet halka kapalı payların Borsa İstanbul A.Ş. Toptan Satışlar Pazarı Tebliği kapsamında hesaplanan baz fiyat  üzerinden 138 TL birim fiyattan Hedef Portföy Yönetimi A.Ş. Varlık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na borsa dışında satılmasına, satışa ilişkin olarak pay satış sözleşmesi imzalanmasına oy birliği ile karar verildiği 21.10.2025 tarihli Özel Durum açıklamamızda açıklanmıştı. Pay satış protokolü imzalanması ve pay devir işlemleri tamamlanmış olup, bedel tahsil edilmiştir. 

LRSHO: Şirketimiz Loras Holding ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketi Adese Gayrimenkul Yatırım gayrimenkul geliştirme alanındaki istikrarlı büyümesini kararlılıkla sürdürmektedir. Daha önce kamuoyuna duyurulan protokol sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından, bugün itibarıyla grup firmamız Loras Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ve Aydın Yatırım Grup ile gerçekleştirilen iş birliği kat karşılığı inşaat sözleşmesi aşamasına taşınmış ve taraflar arasında resmi imzalar atılmıştır. Sözleşme kapsamında; Toplam 244.060 m² büyüklüğündeki proje alanının %78,35'ine tekabül eden 2. Etap, 3. Etap ve Ticari Etap bölümleri üzerinde özgün ve çağdaş mimari çizgilerle yeniden projelendirilecek karma yaşam alanı, genişletilmiş sosyal donatılar ve peyzaj unsurlarıyla desteklenerek inşa edilecektir. Yeni etapların tamamlanmasıyla birlikte proje, Konya'nın nitelikli gayrimenkul zincirinde önemli bir yer teşkil edecek ve özellikle Meram ilçesinde yeni bir cazibe merkezi oluşturarak bölgesel kalkınmaya güçlü bir katkı sağlayacaktır. Meram'ın en değerli ve en havadar arsası üzerinde etaplar halinde hayata geçirilecek olan bu proje, manzaralı konutlardan seçkin villalara, özel ticari birimlerden çeşitli sosyal imkanlara ve yemyeşil doğası ve rekreasyon alanları ile kullanıcılarına geniş bir yelpazede yaşam alanları sunarak şehrin yaşam kalitesini yükseltmeyi ve yatırımcılarına kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu stratejik iş birliği kapsamında:

Konya ili Meram ilçesi Kozağaç Mahallesi sınırları içinde yer alan Konya'nın yeni prestij projesinin 2. ve 3. Etapları ile ticari merkezi, şehirde güven ve kaliteyle tanınan Aydın Yatırım Grup'un inşaat ortaklığıyla yürütülecektir.

Aydın Yatırım Grup, 2016 yılından bu yana Konya'nın en seçkin projelerinde imzası bulunan, Aydın ailesinin 45 yılı aşan yatırım, ticaret ve girişimcilik tecrübesini inşaat sektörüne başarıyla entegre etmiş güçlü bir markadır. Yenilikçi vizyonu ve bölgeye kazandırdığı yüksek standartlarla bu proje, yalnızca binalar değil, yaşam standartlarını yeniden tanımlayan bir değer zinciri inşa etmeyi hedeflemektedir.

İmzalanan sözleşme, Şirketimiz açısından yaklaşık 100 milyon USD tutarında bir gelir potansiyelini içeren stratejik bir süreci başlatmaktadır. Proje kapsamında şirketimizin payı %35, Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin payı ise %65 oranındadır.

Etaplı olarak planlanan proje; villalardan ticari alanlara, sosyal donatılardan geniş yeşil alanlara kadar yaşamın her detayını kapsayan, Konya'nın yaşam kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak bir vizyonla tasarlanmıştır.

Atılan imza, önemli bir yatırım anlaşmasının ötesinde; Loras Holding'in gayrimenkul geliştirme vizyonunun Aydın Yatırım Grup'un güvenilir inşaat gücüyle birleşimi anlamına gelmektedir. Her iki köklü grubun Konya'da iz bırakacak, sürdürülebilir yaşam alanları ortaya koymaya dair ortak hedefleri bu projede buluşmuştur. Güçlü ortaklık, güvenilir vizyon ve sürdürülebilir başarı ilkeleriyle şekillenen bu proje; yatırımcılarımıza, bölge halkına ve şehir ekonomisine kalıcı faydalar sunacaktır.

DESA: Şirketimiz DESA Deri Sanayi ve Ticaret A. Ş.'nin yüzde 40 iştiraki olduğu Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş'ye ait Bursa İli Osmangazi İlçesi İstiklal Mah. Yunuseli Bul. N 13 İç Kapı N 333 adresinde "Samsonite Seyahat Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Bursa Downtown Şubesi" unvanlı mağaza, şirketimizin performans odaklı yaklaşımla yaptığı değerlendirmeler neticesinde 22.10.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile kapatılmıştır. 

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

MAVI:  Şirketimiz tarafından, 10/06/2025 tarihli yönetim kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında, 23/10/2025 tarihinde; Borsa İstanbul'da pay başına 38,68 TL – 38,80 TL fiyat aralığından (ortalama 38,7520TL) toplam 250.000 TL nominal değerli MAVI B Grubu pay senedi geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte, bugüne kadar geri alınan toplam B grubu pay sayısı 9.400.000 adet olup, bu payların sermayeye oranı yaklaşık %1,18'dir.

AKFYE:  Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 ve 28.08.2025 tarihli kararları kapsamında; 23.10.2025 tarihinde 60.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 13.152.787 adet payın sermayeye oranı %1,0988'dir.

AKFIS:  Yönetim Kurulumuzun 24.03.2025 tarihli kararı kapsamında 23.10.2025 tarihinde 30.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 4.916.618 adet payın sermayeye oranı %0,7723'dür.

TCKRC:  23.10.2025 tarihinde 44,1708 TL fiyat ortalaması ile 100.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu TCKRC payları 594.370 adete ulaşmıştır. Söz konusu payların Şirket sermayesine oranı %0,3496'dir.

OFSYM:  Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında;23.10.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da 71,75 - 72,75 TL fiyat aralığından (pay başına ağırlıklı ortalama 72,385 fiyattan) toplam 27.600 adet OFSYM payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, 23.10.2025 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplamı 943.028 adet olup, bu payların sermayeye oranı %0,6448'e ulaşmıştır.

KLSYN:  Şirketimizin 06.05.2025 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden başlatılan Üçüncü Pay Geri Alım Programı kapsamında,22.10.2025 tarihinde 5,4750 TL fiyatla toplam 120.000 adet pay geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte, söz konusu Üçüncü Pay Geri Alım Programı çerçevesinde şirketimizin sahip olduğu KLSYN paylarının toplam adedi 120.000 adet, sermayeye oranı ise %0,028 seviyesine ulaşmıştır. Ayrıca, 26.10.2023 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden yürütülen İkinci Pay Geri Alım Programı kapsamında 1.031.010 adet,15.02.2023 tarihinde kamuya duyurulan Birinci Pay Geri Alım Programı çerçevesinde ise 4.934.990 adet nominal değerli KLSYN payı şirketimiz portföyünde bulunmaktadır. Böylelikle, üç geri alım programı kapsamında şirketimizin sahip olduğu KLSYN paylarının toplamı 6.086.000 adet olup, bu tutar şirket sermayesinin %1,4107'sine karşılık gelmektedir.

AKFGY:  Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 tarihli kararı kapsamında; 23.10.2025 tarihinde 900.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 39.804.495 adet payın sermayeye oranı %1,0206'dır.

LKMNH:  23.10.2025 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 16,02 TL - 16,06 TL fiyat aralığından 35.877 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 23.10.2025 tarihi itibariyle %4,92'ye ulaşmıştır.

GEDZA: 23.10.2025 tarihinde Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 27,60 TL fiyatından 4.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki paylarımız 23.10.2025 tarihi itibariyle mevcut paylar ile birlikte %0,84 ulaşmıştır.

PCILT:  Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 24.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 23.10.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 19,575 TL fiyattan 20.000 lot PCILT payları geri alınmıştır.

SERMAYE ARTIRIMI – AZALTIMI HABERLERİ

SPK Haftalık Bülteninde Onaylanan Sermaye Artırımları

ISGSY: Sermaye Piyasası Kurulu'nun 16.10.2025 tarih ve 2025/54 sayılı bülteninde duyurulduğu üzere;

Şirketimizin 500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 74.652.480 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak Borsa İstanbul AŞ'nin ("Borsa") "Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür"ü ("TSP Prosedürü") çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatı esas alınmak suretiyle 800.000.000 TL satış bedeli karşılığı hesaplanacak nominal tutarda artırılması ve sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek B grubu payların tamamının halka arz edilmeksizin, tahsisli satış yöntemi ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ("İş Yatırım"), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ("TSKB"), Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ("Anadolu Sigorta") ve Milli Reasürans T.A.Ş.'ye ("Milli Reasürans") satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebimizin;

- Tahsisli sermaye artırımına konu payların satış fiyatının, TSP Prosedürü çerçevesinde belirlenecek baz fiyattan aşağı olmamak üzere belirlenmesi,

- İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans tarafından satın alınan payların aynı fiyattan Sermaye Piyasası Kurulu Karar tarihi itibarıyla Şirket paylarına sahip olan yatırımcılara talep etmeleri halinde kendi payları oranında satılması zorunluluğu getirilmesi ve bahse konu şirketler tarafından konuya ilişkin bir duyurunun Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanması ve duyuruda İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans tarafından belirlenen iki iş günü süreyle yatırımcıların ilgili şirketlerden talepte bulunabileceklerinin belirtilmesi,

- Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payları tahsisli olarak satın alacak olan İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans'ın söz konusu payları Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş. nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa'da satmasının kısıtlanması ve benzer şekilde sermaye artırım işlemi sonrasında bahse konu şirketler tarafından satılan payları satın alacak yatırımcıların da bu işleme konu olan payları yukarıda belirtilen tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa'da satmasının kısıtlanması şartlarıyla olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda satış fiyatının belirlenebilmesi için TSP Prosedürü çerçevesinde baz fiyatın hesaplanması amacıyla 17.10.2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapılmıştır. Borsa İstanbul A.Ş.'den Şirketimize iletilen yazıda TSP Prosedürü'nün 7.1 maddesine göre belirlenen baz satış fiyatı 76,95-TL kullanılarak sermaye artırım tutarı hesaplanmıştır. Sermaye artırımı sonucunda Şirketimizin çıkarılmış sermayesi 74.652.480 TL'den 85.048.841,274 TL'ye çıkacaktır. Bu çerçevede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylı nihai ihraç belgesinin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na 23.10.2025 tarihinde başvurulmuştur.

LIDER: Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin %400 oranında bedelsiz artışla 165.000.000 TL'den 825.000.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin olarak Şirketimiz Esas Sözleşmesinin "Sermaye, Paylar ve Payların Devri" başlıklı 6. maddesinin tadili İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 23.10.2025 tarihinde tescil edilmiştir. Tescil işlemi 23.10.2025 tarih ve 11443 Sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilmiştir.

VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ KAPSAMINDAKİ PAYLAR

Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi

OFSYM:  Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında OFSYM.E payları 24/10/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara mümkün olan en iyi yatırım deneyimini sunabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.