17-21 Ağustos Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri
TCMB’nin açıklamış olduğu 17 - 21 Ağustos Haftalık Menkul Kıymet İstatistiklerine göre veriler aşağıdaki gibidir;
17 - 21 Ağustos haftasında yurt dışında yerleşik kişilerin piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış hisse senetleri net değişimi 150 milyon 170 bin dolar olarak gerçekleşirken yurt dışında yerleşik kişilerin piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış DİBS (Kesin Alım) net değişimi -1 milyon 160 bin dolar olarak gerçekleşti.
Son altı haftalık verilerde ise, hisse senetlerinde 218,25 milyon dolarlık alım izlenirken yılın başından itibaren 21 Ağustos ile biten haftayla birlikte 1,73 milyar dolarlık alım gerçekleşmiş oldu. DİBS (Kesin Alım) tarafında ise son altı hafta da 1,40 milyar dolarlık alım gerçekleşirken yılın başından itibaren 21 Ağustos ile biten haftayla birlikte 3,75 milyar dolarlık alım gerçekleştiği görüldü.


Yıllık bazda hisse senedi net değişimlerine ayrıca bakıldığında, yabancı yatırımcıların 2021 ve 2022 yıllarında hisse senetlerinde net satım gerçekleştirdiği, 2023 yılında ise alım tarafında yer aldığı görülmektedir. 2024 yılı da 2021 ve 2022’ye benzer şekilde net satımla negatif tarafta tamamlanmıştır. 2025 yılında ise dikkat çekici bir artışla yabancı yatırımcıların yeniden alım tarafında yer aldığı görülmektedir. Diğer yandan, 2026 yılının başından itibaren 21 Ağustos ile biten hafta itibarıyla hisse senetlerinde 1,73 milyar dolar tutarında alım gerçekleştiği izlenmektedir.