GRTHO: Şirketimizin 30.05.2025, 22.09.2025 ve 01.10.2025 tarihli özel durum açıklamaları kapsamında özetle;
01.10.2025 tarihinde Şirketimiz Grainturk Holding A.Ş.'nin %100 oranında pay sahibi olduğu Özova Tarım A.Ş. ile Tera Yatırım Holding Anonim Şirketi ("Tera Yatırım Holding") arasında, Tera Yatırım Holding'in Özova Tarım'ın nakit sermaye artırımına iştirak etmesine ilişkin "Sermaye İştirak Sözleşmesi"nin akdedildiği,
Söz konusu sermaye artırımı kapsamında Tera Yatırım Holding'in, bu işlem neticesinde Tera Yatırım Holding'in, Özova Tarım'ın sermayesinin %10'una sahip olacağı, hususları kamuoyuyla paylaşılmıştı.
Gelinen aşamada, tarafların karşılıklı iradesi ile imzalanan Fesih Protokolü kapsamında Tera Yatırım Holding'in sermaye artırım suretiyle Özova Tarım'a yatırım yapması ile ilgili süreç sonlandırılmıştır.
MGROS: Şirketimiz, ekli listede belirtilen 9 adet Migros, 5 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve 1 adet Mion olmak üzere toplam 17 yeni mağaza ile 1 adet dağıtım merkezini Ocak ayı içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmıştır. 31 Ocak 2026 itibarıyla Şirketimizin toplam mağaza sayısı 3.804'e ulaşmıştır.
Yurt içi piyasalara yönelik Araştırma Departmanımızın hazırladığı;
→ Ocak verileri, yüzeyde dengeli ama altında önemli kırılma sinyalleri barındıran bir tablo çiziyor. Piyasaların fiyatladığı kontrollü normalleşme hikâyesinin ne kadar sağlam olduğu yabancı girişinin kalıcılığı, rezerv kalitesi ve fiyatlama davranışlarının seyrine bağlı olacak. Detaylı analize ‘’Son 29 Yılın En Güçlü Başlangıcı: Şubat Ayında Görünüm Korunabilecek mi?’’ raporundan ulaşabilirsiniz.
ABD teknoloji hisselerindeki düşüşün dün endekslerde oluşturduğu baskı ardından Asya endeksleri hafta ortasında satış ağırlıklı olarak girdi. Japon Nikkei endeksi 0,7% gerilerken, Hong Kong endeksi 0,4% kayıp gösterdi. ABD’de dün Nasdaq 1,4% değer kaybederken, vadeli işlemlerde endeksler yataya yakın seyretti.
Petrol fiyatları ABD ile İran arasında gerilimin arttığı yönündeki haberlerle yükselmesinin ardından Asya seansında sakin kaldı. ABD donanmasının Umman Denizi’nde uçak gemisine yaklaşan bir insansız hava aracını düşürmesinin gerilimi artıracağı düşünüldü. Ancak Beyaz Saray, Cuma günü iki ülke arasında planlanan görüşmenin geçerliliğini koruduğunu açıkladı.
ABD’de hükümet kapanmasına bağlı olarak JOLTS ve istihdam raporu verileri ertelenmişti. Ancak Temsilciler Meclisi hükümetin kapalı kalmasının önüne geçecek geçici planı onayladı. 217’ye 214 oy ile kabul edilen tasarının Senato’da kabul edilmesi bekleniyor. Dolayısıyla veri akışı yakın zamanda tekrar planlanabilir.
Bugün Euro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de ADP özel sektör istihdam verileri öne çıkabilir. Euro Bölgesi’nde enflasyonun Ocak ayında 1,7%’ye kadar gerilemesi beklenirken, çekirdek enflasyonun aynı dönemde 2,3%’te kalması bekleniyor. Yarın gerçekleşecek ECB beyanatında ise beklenti faizin neredeyse tüm yıl sabit kalacağı şeklinde.
ADP özel sektör istihdamı Aralık ayında 41 bin artış ile birlikte önceki ayki 29 bin kayıptan önemli toparlanma sağlamıştı. Veri tarım dışı istihdam ile çok güçlü bir korelasyona sahip olmasa da öncü olarak kabul ediliyor. İstihdam piyasasında toparlanma sinyali veren veri, hala 2025 yılı ortalamasının altında bir artışı işaret etmişti.
Genel olarak artış temel ihtiyaç ve hizmet odaklı gerçekleşti. Bu da faiz ortamının tüketim talebinde yavaşlama ihtimalini akla getiriyor. İş değiştirenlerin ücret artış hızı yıllık 6,3%’ten 6,6%’ya çıktı.
İstihdamda toparlanma işaretleri, işgücü piyasasının soğumaya devam edeceği endişesini bastırması, diğer göstergelerle birleşerek faiz indirim tahminlerinin ötelenmesinde etkili olabiliyor. Dolayısıyla ADP verisinde ılımlı ve üzerinde oluşabilecek istihdam artışları bu tabloyu pekiştirebilir.

Bilgilendirme: Yukarıda yer verdiğimiz tabloda finansal varlıklara yönelik yüzdesel değişimler yer almaktadır. Bir gün önceki kapanış fiyatları baz alınarak kaydettiğimiz bu tablo, yurtiçi piyasaların açılışı ile birlikte değişmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple de ilgili tablonun sizlere önemli varlıkların değişimlerini kolay bir şekilde bir arada görülmesi amacıyla hazırlandığı unutulmamalıdır.
| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 13:00 | EUR | Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) | 1,70% | 1,90% |
| 13:00 | EUR | Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) | 2,30% | 2,30% |
| 16:15 | USD | ADP Tarım Dışı İstihdam (Oca) | 46K | 41K |
| 17:45 | USD | Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Oca) | 52,5 | 52,5 |
| 16:00 | TRY | Mevsim Etkilerinden Arındırılmış TÜFE | 1,67% | |
| 18:00 | TRY | Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu | ||
| 18:00 | USD | ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Oca) | 53,5 | 54,4 |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.