FOREX PİYASASI
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a anlaşma için verdiği son tarihe yaklaşılırken, anlaşmaya ilişkin umudunun zayıflamasıyla birlikte risk fiyatlaması öne çıkıyor. Petrol yükseliş eğilimi gösterirken, Asya endeksleri ile ABD endeks vadelileri negatif seyretti.
Trump İran’a anlaşma için ABD doğu saatine göre Salı 20:00’da, Türkiye saatine göre ise Çarşamba 3:00’a kadar süre tanımıştı. Bu zamana kadar özellikle Hürmüz Boğazı konusunda anlaşma sağlanamaması halinde çok şiddetli şekilde saldıracaklarını belirtmişti. ABD Başkanı verilen süre sona ermeden önce İran ile görüşmelerin iyi gittiğini, fakat anlaşma için Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerin serbestleşmesi gerektiğini belirtti.
İran tarafından ise Pakistan arabuluculuğu ile sunulan teklif reddedildi. Tahran kalıcı bir ateşkes ile Hürmüz Boğazı’ndan güvenli geçiş protokolü istiyor.
Ortadoğu gelişmelerine karşı hassasiyet devam ediyor. Verilen süreye yaklaşıldıkça volatilite ve hassasiyet daha da artabilir. Gün içinde gözler haber akışında olacak.

| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 15:30 | USD | Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Şub ) | -1,00% | 0,00% |
| 15:30 | USD | Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Şub ) | 0,50% | 0,40% |
| 17:00 | CAD | Ivey Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) | 56,6 | |
| 17:30 | TRY | Hazine Nakit Dengesi | -92,420B | |
| 19:35 | USD | Chicago Fed Başkanı Goolsbee'nin Konuşması | ||
| 23:30 | USD | Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları | 10,263M |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.