FOREX PİYASASI
ABD’de Ocak ayı enflasyonunun ılımlı bir tablo ortaya çıkarması ile birlikte tahvil getirileri geriledi. ABD 10 yıllık tahvil faizi şu sıralar 4,04% bölgesinde seyrediyor; bu da 1 Aralık’tan bu yana görülen en düşük bölgeye yakın. Önceki süreçte de yapay zeka sektöründeki satışların oluşturduğu endişe faizlerin gerilemesinde etkili olmuştu. CME verileri Fed’in Haziran toplantısında faiz indiriminin yaklaşık 68% ihtimalle fiyatlandığını gösteriyor. Temmuz’da bu ihtimal 80%’e çıkıyor.
ABD’de geçtiğimiz hafta istihdamdaki güçlü artışa rağmen piyasalar bu kez enflasyona daha fazla öncelik vermişti. Bunun faiz indirimi için isteğin daha fazla olduğunu gösterdiği açık. Çünkü ibre indirim süreçlerinde daha çok zayıf kanat olan istihdama çevriliyordu.
Ons altın ve gümüş haftaya kayıpla başladı. Petrol tarafında ise geçtiğimiz hafta gerçekleşen düşüş ardından sakin bir başlangıç izlendi. Salı günü hem ABD – İran, hem ABD liderliğinde Ukrayna müzakereleri için girişimler bekleniyor.
Bugün ABD’de Başkanlar Günü nedeniyle işlem hacminde düşüş bekleniyor. Haftanın son işlem gününde ABD’de açıklanacak büyüme ve PCE enflasyonu verileri yine Fed beklentileri açısından önemli olabilir.

ABD Başkanlar Günü ve Kanada Aile Günü nedeniyle değişen işlem koşullarına ulaşmak için tıklayınız.
| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 10:00 | TRY | Tarım ÜFE(Aylık) | 3,01% | |
| 10:00 | TRY | Tarım ÜFE(Yıllık) | 36,01% | |
| 11:00 | TRY | Bütçe Dengesi | -528,10B | |
| 16:25 | USD | Fed Yönetim Kurulu Üyesi Bowman'ın Konuşması |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.