FOREX PİYASASI
“YURT DIŞI PİYASALARDA SON DURUM”
Asya’da Karışık Seyir
Asya endeksleri haftanın son işlem gününe karışık bir seyir ile girerken, teknoloji şirketlerinin karlılığının yarattığı olumlu hava Japon Nikkei endeksinin 2% üzerinde kazanım sağlamasında etkili oldu. Japonya baş müzakerecisi, ABD’nin birden fazla tarife uygulama durumunda kullanılan “yığma” usulü ve otomobil vergilerini aynı anda azaltmayı kabul ettiğini belirtti. Bu da pozitif ayrışmada etkili başlıklardan bir diğeri oldu.
Financial Times’ta yer alan haber, külçe altına da tarife uygulanacağı iddiasına yer verdi. Bu da ons altının yükseliş eğilimi göstermesinde etkili oldu. Bunda diğer önemli etken ise Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerin güçlü kalmaya devam etmesiydi. Trump, FOMC Yönetim Kurulu’nda Kugler’ın boşalan koltuğu için Stephen Miran’ı önermesi ve FOMC Yönetim Kurulu Üyesi Waller’ın da adaylıkta yer alabileceği spekülasyonu bu tabloyu destekledi. Waller güvercin üyelerden biri olarak biliniyor.
Jeopolitik gelişmelerde ise İsrail ve Rusya başı çekiyor. İsrail’in dünyada yankı uyandıran planı Cuma günü kabinede onay aldı. Buna göre İsrail Gazze’yi askeri olarak ele geçirme konusunda harekete geçecek. Trump Putin ile görüşmek istediğini, ancak Putin’in Zelenski ile masaya oturmayı henüz kabul etmediğini belirtti.
Zaman | Döviz | Haber | Beklenti | Önceki |
---|---|---|---|---|
15:30 | CAD | İstihdam Değişimi (Tem) | 15K | 83,1K |
15:30 | CAD | İşsizlik Oranı (Tem) | 0.07 | 0.069 |
17:20 | USD | St. Louis Fed Başkanı Musalem’in Konuşması | ||
19:00 | TRY | BIST'te Yabancıların Net Pay İşlemleri($) | 1,08mlr | |
20:00 | USD | ABD Baker Hughes Toplam Sondaj Kuyusu Sayısı | 410 |
İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.