İNDİR
Lisanslı ve Geniş Yetkili Aracı Kurum - Lisans No: G-039 (398)

21 Ocak 2026 - Şirketlere Yönelik Gelişmeler

21 Ocak 2026

ŞİRKET HABERLERİ

CWENE: Şirketimizin 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanan yeni iş ilişkilerine ilişkin olarak daha önce kamuya açıklanan projelerde gelinen son durum aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır

03.10.2023 tarihinde  kamuya açıklanan; Şirketimiz ile Arkat Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.  arasında Balıkesir ilinde gerçekleştirilecek GES projesine ilişkin  imzalanan sözleşme kapsamında proje süreçleri devam etmektedir. Söz konusu  proje kapsamında Şirketimiz tüm sorumluluklarını yerine getirmiş olup,  ancak çeşitli yasal izin süreçlerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle proje  kapsamında operasyonel değişiklikler gündeme gelmiştir. Bu çerçevede,  planlanan yeni durumun netleşmesi amacıyla taraflar arasında karşılıklı  müzakereler devam etmektedir. Projenin tamamlanmasının 2026 yılı ikinci  çeyreği sonuna kadar gerçekleşmesi öngörülmektedir.

18.12.2023 tarihinde  kamuya açıklanan MY Ticaret ve Medikal Anonim Şirketi ile yapmış olduğumuz  anlaşma kapsamındaki projenin, resmî kurumlar nezdinde yürütülen izin ve  ruhsat süreçlerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle projenin tamamlanma  süresi 2025 yılsonu olarak güncellenmiş idi. İşbu bildirim tarihi  itibarıyla söz konusu proje kapsamında toplam 2.185.796 USD tutarında  tahsilat gerçekleştirilmiş olup projenin 2026 yılı ikinci çeyreği sonuna  kadar tamamlanması beklenmektedir.

15.08.2024 tarihinde  kamuya açıklanan lityum batarya ürünlerinin satış ve servis hizmetine  ilişkin sözleşme kapsamında yer alan proje, proje planlamasında yaşanan  operasyonel değişiklikler nedeniyle iptal edilmiştir. Söz konusu projeye  ilişkin teslimat ve tahsilat süreci bulunmamaktadır.

BRSAN: Şirketimizin de üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde, uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Türkiye'deki tüm işyerlerimiz için grev kararı alındığı Türk Metal Sendikası tarafından şirketimize bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, önemli gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

ATATP: Şirketimiz ile Menulux Yazılım A.Ş. (Menulux) arasında, karşılıklı lisanslama ve yeniden satış esaslarına dayalı olarak 20.01.2026 tarihinde "Yazılım Lisanslama ve Yeniden Satış Sözleşmesi" imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında; Şirketimiz hizmet verdiği konuk ağırlama pazarının orta segmentindeki işletmelere yönelik yazılımlar üreten Menulux şirketinin çözümlerinin dünya genelinde yeniden satış hakkına sahip olacaktır. Ayrıca, Şirketimiz tarafından konuk ağırlama sektöründe ATP Zenia markası altında büyük ölçekli zincir işletmelere sunulan yazılım çözümlerinin Menulux tarafından kullanımına ve satışına hak tanınmaktadır. Sözleşme, taraflar arasında 5 yıl süreli olarak imzalanmış olup, taraflardan biri feshetmediği sürece otomatik olarak uzayacaktır.

KLYPV: Şirketimiz, sürdürülebilirlik stratejisi ve çevresel sorumlulukları doğrultusunda, 2025 yılı için Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project – CDP) nezdinde İklim Değişikliği (Climate Change) programı kapsamında raporlama gerçekleştirmiştir. 2025 raporlama dönemi sonucunda, Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project – CDP) İklim Değişikliği (Climate Change) değerlendirmesi çerçevesinde, Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş.'nin notu "B – Yönetim Seviyesi (Management Level)" olarak açıklanmıştır.

BARMA: Şirketimiz ortağı Sn. Recep Taşyanar tarafından herhangi bir vadeye bağlı olmaksızın, faizsiz olarak Şirket faaliyetlerinde kullanılmak üzere 20.000.000 TL tutarında nakit kaynak sağlanmış olup, ilgili tutar Şirketimizin banka hesabına geçmiştir. Bu kapsamda Şirketimize Sn. Recep Taşyanar tarafından 20.000.000 TL tutarında ödeme yapılmıştır. Söz konusu tutar, şirketimizin mevcut faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla sağlanmıştır.

CGCAM: Şirketimizin 27.12.2024 tarihli özel durum açıklamasında, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 6. Kısım'da yer alan 29.800 m² arazi üzerine yapılması planlanan yeni fabrika binasının inşaatına başlanmasına karar verildiği ve fabrika binası yatırımının 2025 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Gelinen aşamada, söz konusu fabrika binasının kaba inşaatı tamamlanmış olup, %90 oranında ilerleme kaydedilmiştir. Ancak, son geliştirme çalışmaları ve faaliyete hazır hale getirilmesi için gerekli süreçlerin tamamlanmasının 2026 yılının ortasını bulacağı öngörülmektedir. Bu gecikme, teknik ve lojistik nedenlerden kaynaklanmakta olup, şirketimiz, yatırım sürecini planlanan şekilde tamamlamak için gerekli tüm çalışmaları titizlikle sürdürmektedir.

ESCAR: Şirketimizin uzun dönem araç kiralama hizmetleri kapsamında 6 yıldır hizmet verdiği; temizlik, hijyen ve sanitasyon alanlarına yönelik kimyasal ürünlerin temini ile profesyonel hijyen çözümlerinin sağlanması alanlarında Türkiye'de faaliyetlerini sürdürmekte olan Diversey Kimya San. ve Tic. A.Ş. ile 252 adet araç için uzun dönem araç kiralama hizmeti sözleşmesini yenilemiştir. Bu yeni imzalanan sözleşme kapsamında 36 aylık süreyi kapsayan bir kiralama sözleşmesi imzalanmış olup Şirketimizin cirosuna 36 ay süre ile toplam 575.933.040 TL (KDV hariç) etkisi olacaktır.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

ENERY:  Şirketimizin 06.10.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 20.01.2026 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 9,11 TL fiyattan toplam 50.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin 25.12.2023, 20.03.2025 ve 29.08.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile geri alınan paylarla birlikte sahip olduğu ENERY payları toplamı 316.185.497 adede ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,5132)

LKMNH:  20.01.2026 tarihinde LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 17,18 TL - 17,24 TL fiyat aralığından 20.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte LOKMAN HEKİM ENGÜRÜSAĞ SAĞLIK, TURİZM, EĞİTİM HİZMETLERİ VE İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki paylarımız 20.01.2026 tarihi itibariyle %5,64'e ulaşmıştır.

ESCAR:  Şirketimiz 20.01.2026 tarihinde 27,08 - 27,12 fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 27,11 TL) 100.000 adet toplam nominal tutarlı alım işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte, bugüne kadar geri alınan toplam B grubu pay sayısı 6.387.111 adet olup, alınan paylar sonrasında Escar Filo Kiralama Hizmetleri A.Ş.'nin sermayedeki payı %1,277 olmuştur.

BIGCH:  20.01.2026 tarihinde, ortalama 43,70 TL fiyat ile 12.500 adet pay geri alınmış ve yürürlüğü sona ermiş pay geri alım programı da dahil olmak üzere, şirketimizin sahip olduğu BIGCH payları 3.061.698 adede ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %2,8614).

SERMAYE ARTIRIMI – AZALTIMI HABERLERİ

CWENE: Bağlı ortaklığımız CW Solar Cell Enerji A.Ş.'nin 150.500.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 50.000.000 TL tutarında nakit (bedelli) sermaye artırımı yoluyla 200.500.000 TL'ye yükseltilmesine ilişkin işlemler tamamlanmıştır. Söz konusu sermaye artırımı, 19.01.2026 tarihli ve 11503 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanarak tescil edilmiştir.

USAK: Yönetim kurulumuzun 23.09.2025 tarihli 2025/20 nolu kararı ile 25.12.2025 tarih ve 2025/25 nolu almış olduğu kararları aşağıdaki şekilde revize edilmiştir.

1-Şirketin Yatırım ve buna bağlı olarak büyüme süreci içerisinde sermaye gücünün arttırılmasına yönelik olarak Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden şirketimizin 5.000.000.000-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 1.225.000.000-TL olan ödenmiş sermayesinin tamamı nakden (bedelli) karşılanmak üzere %100 oranında 1.225.000.000-TL artırılarak 2.450.000.000-TL'ye çıkartılmasına,

2-Şirketimiz Ana Sözleşmesi'nin 6.maddesinde Yönetim Kurulu'na verilen yetki uyarınca, ortakların yeni pay alma (rüçhan) hakkının 1 lot (100 adet) paylar için 1,00 Türk Lirası fiyat üzerinden kullandırılmasına,

3-İş bu sermaye artırımı ihraç edilecek paylar için ortakları yeni pay alma haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmamasına,

4-Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son günün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,

5-Yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların; 2 iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa ‘da oluşacak fiyattan Borsada satılmasına,

6- Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'daki satışı takiben satılamayan paylar olması halinde, VII-128.1 sayılı Pay Tebliği md. 25/1-(a) hükmü çerçevesinde, satılamayan payların 6 (altı) iş günü içinde iptal edilmesine,

7-Arttırılan 1.225.000.000 TL nominal değerli payların ihraç ve satışına ilişkin izahnamenin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na başvurulmasına, sermaye artırım işlemleri kapsamında Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin aracı kurum olarak belirlenmesine,

8-SPK VII-128.1 sayılı pay Tebliği'nin 33.maddesi sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin olarak hazırlanan raporun 25.12.2025 tarihli 2025/25 nolu kararı ile kabul edilen fon kullanım raporunun aynı şekilde kabul edilmesine,

9-İşbu karar kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş. Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve diğer merciler nezdinde tüm gerekli başvuruların yapılması, bu kapsamda tüm gerekli dokümanların, izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun hazırlanması, ilanların ve söz konusu olacak diğer beyanların, belgelerin onaylanması, kabul edilmesi, imzalanması, yeni pay alma hakkı kullanımı süresinin izahnamede açıklanmak suretiyle belirlenmesi ve gerekli diğer yasal işlemlerin yerine getirilmesi, işlemlerin gerçekleştirilmesi için Hüseyin TANIŞ'ın yetkili kılınmasına, toplantıya katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.

VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ KAPSAMINDAKİ PAYLAR

Pay Piyasasında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi

BURCE – MEKAG – TERA:  Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BURCE.E, MEKAG.E ve TERA.E payları 21/01/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/02/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara mümkün olan en iyi yatırım deneyimini sunabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.