İNDİR
Lisanslı ve Geniş Yetkili Aracı Kurum - Lisans No: G-039 (398)

10 Mart 2026 - Şirketlere Yönelik Gelişmeler

10 Mart 2026

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO: THY'nin yolcu sayısı Şubat'ta %9,3 arttı.

- Şubat ayında yolcu sayısı geçen yıla oranla %9,3 artarak 6,5 milyon kişi,

- Şubat ayında yolcu doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,8 puan artarak %82,7,

- Ocak-Şubat yolcu sayısı geçen yıla oranla %11 artarak 14,1 milyon kişi,

- Ocak-Şubat yolcu doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 puan artarak %83,4 oldu.

MCARD: Metropal Kurumsal Hizmetler A.Ş.'nin (Şirket) sermayesini temsil eden 92.600.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen 18.900.000 TL nominal değerli Şirket payları 11/03/2026 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 80,00 TL/pay baz fiyat, "MCARD.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.

MIATK: Şirketimiz tarafından 24.04.2025 tarihinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı – Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 'nün teknik isterleri doğrultusunda TÜBİTAK 1007 Kamuda Yapay Zeka Ekosistemi programı kapsamında başvuruda bulunulan "Uydu Görüntüleri ve Yapay Zekâ Teknikleriyle Su Miktarının ve Kalite Parametrelerinin Tespiti" başlıklı projemiz, olumlu değerlendirme sonucu sözleşmesi imzalanmış olup resmi olarak destek almaya hak kazanmıştır.

Proje konsorsiyumu MİA Teknoloji A.Ş., Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ortaklığıyla oluşturulmuştur.

Proje süresi 2 yıl olup, toplam proje bütçesi 16.330.057 TL'dir. 

Proje kapsamında;

  • Uydu görüntüleri üzerinden su yüzey alanı ve su kalitesindeki değişimlerin yapay zeka teknolojileri ile analiz edilmesi,
  • Bu değişimlerin geliştirilecek web platformu üzerinden anlık olarak izlenebilmesi,
  • Alarm sistemleri ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı – Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından takip edilebilmesi sağlanacaktır.

Söz konusu proje, Şirketimizin yapay zeka ve web teknolojileri alanındaki yetkinliklerini güçlendirecek, proje konsorsiyumu ile yeni nesil su yönetimi çözümleri geliştirme kapasitesini artıracaktır.

ECILC: Bağlı Ortaklığımız EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. (EİP Eczacıbaşı) ile BV Portföy Yönetimi A.Ş. (BV Portföy) arasında 09.03.2026 (bugün) tarihinde EİP Eczacıbaşı'nın sahip olduğu Dynavit markasının büyüme potansiyelini destekleyerek hem stratejik hem de uzun vadeli finansal değer yaratmak hedefi doğrultusunda, Dynavit markasına ilişkin faaliyetlerin ayrıştırılmasını teminen EİP Eczacıbaşı tarafından kurulacak yeni şirkete yatırım yapmak üzere, BV Portföy tarafından bir girişim sermayesi yatırım fonu kurulması amacıyla niyet mektubu imzalanmıştır. 

MAALT: 5 Mart 2026 tarihli özel durum açıklamamız ile, Divan Talya Oteli'nin devam eden yeniden yapım süreci kapsamında Muratpaşa Belediyesi'ne yapı kullanma izin belgesi (iskan) başvurusunda bulunulduğu kamuya duyurulmuştu. 09.03.2026 tarihi itibarıyla Divan Talya Oteli için yapı kullanma izin (iskan) belgesi alınmıştır. Yapı kullanma izin belgesinin alınmasını takiben işyeri açma ve çalışma ruhsatının teminine yönelik olarak Muratpaşa Belediyesi'ne başvuruda bulunulmuştur. Otelin faaliyete geçmesi için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılacak Turizm İşletme Belgesi başvurusu dâhil gerekli diğer izinlerin teminine ilişkin çalışmalar yürütülecek olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.

YYAPI: Grup şirketlerimizden Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hakkında 05.03.2026 tarihinde  mahkeme tarafından iflas kararı verilmiştir. Söz konusu gelişmeye ilişkin olarak yatırımcılarımızın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Şirketimiz tarafından açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Şirketimizin, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. nezdinde kullanmış olduğu krediler bakımından kefaleti bulunmaktadır.

Diğer taraftan, kredi borçlusu olan Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından söz konusu krediler karşılığında bankalara kendi mülkiyetinde bulunan taşınmazlar teminat olarak verilmiş olup, söz konusu teminatların toplam değerinin kredi tutarının yaklaşık 10 katı seviyesinde olduğu değerlendirilmektedir. Bu çerçevede mevcut teminat yapısı dikkate alındığında, ilgili kredi yükümlülüklerinin öncelikle kredi borçlusu tarafından gösterilen teminatlardan karşılanması beklenmekte olup, şirketimizin kefaletinden kaynaklı bir finansal yük oluşması öngörülmemektedir.

Şirketimizin finansal yapısı güçlü olup, 1,7 milyar TL ödenmiş sermaye, yaklaşık 5,2 milyar TL özkaynak ve 5,5 milyar TL aktif büyüklüğe sahiptir. Ayrıca şirketimizin, piyasa değeri 440 milyon ABD Doları seviyesinde olduğu takdir edilen Yeşil Global Enerji A.Ş.'de yaklaşık %29 oranında iştirak payı bulunmaktadır.

Şirketimiz geçmiş dönemde Innovia-4 Projesi'nin müteahhitlik hizmetlerini üstlenmiş olup, söz konusu projede inşaat faaliyetlerine 2018 yılında ara verilmiştir. Buna rağmen şirketimizin faaliyetlerinde herhangi bir duraksama yaşanmamış olup, şirketimiz faaliyetlerini güçlü varlık yapısı kesintisiz şekilde sürdürmüştür.

Halihazırda Şirketimiz piyasa değeri 1 milyar usd'nin üzerinde olan İstanbul Tower-205 Projesi'nin müteahhitlik hizmetlerini yürütmeye devam etmektedir.

Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, grup şirketlerimizden Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hakkında verilen iflas kararının Şirketimizin finansal durumu, nakit akışı, faaliyetleri ve operasyonları üzerinde olumsuz bir etkisinin bulunması beklenmemektedir. Şirketimizin mevcut yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesi ve faaliyetlerini sürdürme kabiliyeti üzerinde herhangi bir olumsuzluk öngörülmemektedir.

MEPET: Şirket Yönetim Kurulunun 26.02.2026 Tarihli kararı çerçevesinde; Şirketimizin MEPET METRO PETROL VE TESİSLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. olan ünvanının BREAK MOLA YATIRIMLAR A.Ş. olarak değiştirilmesi hususunda yapılacak ilk Genel Kurul'da pay sahiplerinin onayına sunulmak üzere gerekli iznin alınması maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na 09.03.2026 tarihinde başvuru yapılmıştır.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

ENERY:  Şirketimizin 06.10.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 09.03.2026 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 8,81 TL – 8,88 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 8,85 TL) toplam 600.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin 25.12.2023, 20.03.2025 ve 29.08.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile geri alınan paylarla birlikte sahip olduğu ENERY payları toplamı 342.401.759 adede ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %3,8045)

ORGE:  Şirketimizin 27.05.2025 tarihli Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerince onaylanan Pay Geri Alım Programı çerçevesinde 09.03.2026 (bugün) tarihinde 66,30 - 66,70 TL fiyat aralığından 90.000 TL toplam nominal tutarlı ORGE payının geri alım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte 09.03.2026 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 1.426.300 TL olup, bu payların sermayeye oranı %1,783'e ulaşmıştır.

LOGO:  25.11.2024 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile kamuya duyurulan Pay Geri Alım Programı kapsamında; 09.03.2026 tarihinde Logo Yazılım San. ve Tic. A.Ş. payları ile ilgili olarak 133,40 - 133,50 fiyat aralığından 60.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Logo Yazılım San. ve Tic. A.Ş. sermayesindeki paylarımız 09.03.2026 tarihi itibariyle % 1,45'e ulaşmıştır.

AKFGY:  Yönetim Kurulumuzun 25.03.2025 tarihli kararı kapsamında; 09.03.2026 tarihinde 300.000 adet pay geri alınmış olup, geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 51.245.979 adet payın sermayeye oranı %1,3140'dır.

KOCMT:  Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 26.05.2025 tarihi ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 09.03.2026 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 2,39 TL fiyattan 232.681 TL nominal tutarlı Koç Metalurji A.Ş. payları geri alınmış olup, Şirketimizin sahip olduğu KOCMT payları 12.952.158,84 adet paya ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı % 0,518) (Bedelsiz sermaye artırımı nedeniyle elde edilen pay miktarı: 8.768.532,84 paydır)

DAGI:  Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.11.2025 tarihi ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında; 09.03.2026 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 5,59 TL fiyattan 100.000 TL nominal tutarlı Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları geri alınmıştır. Şirketimizin sahip olduğu DAGI payları 4.165.099 adet paya ulaşmıştır. Toplam geri alınan payların sermayeye oranı % 1,041'dir.

SERMAYE ARTIRIMI – AZALTIMI HABERLERİ

HEDEF: Şirketimiz Yönetim Kurulu, Şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

1-Şirketimizin 10.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak üzere, 1.949.455.899,20 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 655.157.157,39 TL'si Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farklarından, 395.386.943,41 TL'si paylara ilişkin primler (yasal kayıtlarda hisse senedi ihraç primleri) karşılanmak suretiyle % 53,88909 oranında artış ile 1.050.544.100,80 TL tutarında artırılarak 3.000.000.000 TL'ye çıkarılmasına,

2- Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların, (A) grubu nama yazılı paylar karşılığında (A) grubu nama yazılı, (B) grubu hamiline yazılı paylar karşılığında (B) grubu hamiline yazılı pay olarak ihraç edilmesine ve buna göre ihraç edilecek 1.050.544.100,8 TL nominal değerli payların 84.201.707,58 TL nominal tutarlı kısmının A Grubu nama yazılı ve 966.342.393,22 TL nominal tutarlı kısmının B Grubu hamiline yazılı paylar olarak ihraç edilmesine,

3- Şirketimiz sermayesinin % 53,88909 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında ihraç edilecek, 1.050.544.100,8 TL nominal değerli payların, pay sahiplerine Şirket sermayesindeki mevcut payları oranında, (A) grubu pay sahiplerine (A) grubu ve (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu olarak Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde usulüne uygun şekilde bedelsiz dağıtılmasına,

4- Gerekli izinlerin alınmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., dâhil olmak üzere resmi kurumlar nezdinde gerekli başvuruların yapılması, izinlerin alınması ve işlemlerin ifa ve ikmali için yönetimin yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verildi.

Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara mümkün olan en iyi yatırım deneyimini sunabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.