Lisanslı ve Geniş Yetkili Aracı Kurum - Lisans No: G-039 (398)
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

BDDK Kararı Sonrası Şirket Bildirimleri

27 Haziran 2022
  • BDDK'nın TL kredi kullanımı düzenlemesi ardından, Borsa İstanbul’da işlem gören toplam 31 şirket; gerçekleşen düzenlemenin şirketleri üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağına dair öngörülerini KAP’ta paylaştı. Düzenleme ardından günler sonra öngörü yayınlayan şirketlerin ağırlıklı olarak BİST 50 endeksi dışında kalan düşük sermayeli şirketlerle sınırlı kalması dikkat çekti. İlgili bildirimler aşağıda mevcuttur. Resmi kaynak üzerinden bildirimlere ulaşmak için tıklayınız.

PCILT: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı kararının, Şirketimizin finansal karar alma sürecinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir.

CUSAN: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli 10250 sayılı, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15  Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi  kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal  tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BERA: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24 Haziran 2022 tarihli ve 10250 sayılı yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere yönelik Türk Lirası kredi kullandırımlarına ilişkin kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin finansal tabloları ve faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

MANAS: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

KONKA: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24 Haziran 2022 tarih ve 10250 sayılı Türk Lirası bazında kredi kullanılmasına ilişkin sınırlama kararı kapsamında belirlenen kriterlere göre Şirketimiz, kredi kullanma kısıtlamasına tabi olmakla birlikte, Şirketimizin mevcut durum itibariyle kredi ihtiyacının bulunmaması nedeniyle, yapılan düzenlemenin Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

FRİGO: 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimiz faaliyetleri, finansal tabloları ve mali yapısı üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir. 

MERKO: 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimiz faaliyetleri, finansal tabloları ve mali yapısı üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

KLKIM: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

ADESE: Şirketimizin en güncel finansal tablolarında mevcut banka mevduatlarının tamamı TL cinsinden olduğu için, BDDK' nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

IMASM: Şirketimizin en güncel finansal tablolarında yer alan yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası karşılığı 15 Milyon TL 'nin üzerinde olmakla birlikte yabancı para nakdi varlıklarımız aktif toplamının veya son 1 yıllık net satış hasılatımızın büyük olanının %10'unu aşmadığı için ve Şirketimizin 2023 yılındaki nakit akışında ve finansal planlamalarında TL kredi kullanımı ile kaynak girişine yer verilmediği için; BDDK'nın 24.06.2022 tarihli TL kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

SELVA: Şirketimizin en güncel finansal tablolarında yer alan yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası karşılığı 15 Milyon TL 'nin üzerinde olmakla birlikte yabancı para nakdi varlıklarımız aktif toplamının veya son 1 yıllık net satış hasılatımızın büyük olanının %10'unu aşmadığı için ve Şirketimizin 2023 yılındaki nakit akışında ve finansal planlamalarında TL kredi kullanımı ile kaynak girişine yer verilmediği için; BDDK'nın 24.06.2022 tarihli TL kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

USAK: BDDK' nın 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı kararının şirketimizin TL kredi kullanımlarını, nakit akışını ve üretim faaliyetleri üzerinde etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

TRİLC: Şİrketimizin en güncel finansal tablolarında mevcut banka mevduatlarının tamamı TL cinsinden olduğu için, BDDK'nın 24.06.2022 tarihli yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullnımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

ATATP: Şirketimizin güncel finansal tablolarında yer alan yabancı para nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki YP mevduatın) TL karşılığının yurt dışı bağlı ortaklığımızın konsolidasyon etkisi ile 15 milyon TL'nin üzerinde olmakla birlikte, Şirketimizin mevcut nakit pozisyonunun güçlü oluşu ve bütçelediği faaliyet performansını gerçekleştirerek ihtiyaç duyduğu nakde işletme faaliyetlerinden elde edebildiği için; BDDK'nın 24.06.2022 tarihli TL kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BASGZ: Şirketimizin güncel finansal tablolarında mevcut banka mevduatlarının tamamı TL cinsindendir. BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının,Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

IZFAS: BDDK ' nın 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı TL kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının şirketimizin TL kredi kullanımlarını,nakit akışını ve üretim faaliyetleri üzerinde etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

MAKİM: BDDK'nın  24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15  Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi  kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal  tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

PARSN: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ' nun kredi kullandırımlarına ilişkin 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı Kararı'nın şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

EDATA: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BOBET: Şirketimizin güncel finansal tablolarında mevcut banka mevduatlarının tamamı TL cinsindendir. BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

DOKTA: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ' nun kredi kullandırımlarına ilişkin 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı Kararı'nın şirketimizin faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

ARESE: Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının güncel finansal tablolarında mevcut banka mevduatlarının tamamı TL cinsindendir. BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BMSCH: BDDK'nın  24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15  Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi  kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal  tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

MERCN: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BRKSN: BDDK'nın 24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

GSDDE: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun kredi kullandırımlarına ilişkin 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı Kararının Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde etkisi olması beklenmemektedir.

GLRHY: BDDK'nın 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı TL kredi kullandırımlarına ilişkin kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin finansal tabloları ve faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

RTALB: BDDK'nın 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı TL kredi  kullandırımlarına ilişkin kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin finansal  tabloları ve faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

BMSTL: BDDK'nın  24.06.2022 tarihli, yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığı 15  Milyon TL'yi aşan şirketlere dönük TL cinsinden kredi  kullanımını kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin faaliyetleri ve finansal  tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

GSDHO: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun kredi kullandırımlarına ilişkin 24.06.2022 tarih ve 10250 sayılı Kararının  Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde etkisi olması beklenmemektedir.

MEDTR: Şirketimizin en son yayınlanan 31.03.2022 tarihli konsolide finansal tablolarında yer alan yabancı para nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki YP mevduatın) TL karşılığı 15 milyon TL'nin üzerinde olmakla birlikte, Şirketimiz aynı dönem itibariyle konsolide finansallarında 429 Milyon TL'lik güçlü net nakit pozisyonu barındırmaktadır. Bunun yanı sıra 31.03.2022 itibariyle satış gelirlerinin %64'ü ihracat gelirlerinden oluşan Şirketimizin yaratmakta olduğu nakit akışı göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir banka finansmanına ihtiyaç duymamaktadır. Bu sayede, BDDK'nın 24.06.2022 tarihli TL kredi kullanımını kısıtlayıcı kararının Şirketimizin faaliyetleri ve finansal tabloları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı öngörülmektedir.

GCM YATIRIM sizin için hazır! Yatırıma başlamaya hazır mısınız?
Yardıma mı ihtiyacınız var? Müşteri temsilcimize merhaba deyin!
Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara mümkün olan en iyi yatırım deneyimini sunabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.